Oliepriserne falder efter møde i Opec+

Organisationen har besluttet at fastholde produktionsnedskæringer.
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 81,05 dollar | Foto: Martin Lehmann
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 81,05 dollar | Foto: Martin Lehmann
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule mandag morgen, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, ved et møde søndag besluttede at fastholde produktionsnedskæringerne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 81,05 dollar mod 81,36 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,96 dollar mod 77,24 dollar fredag eftermiddag.

Opec+ har på nuværende tidspunkt skåret produktionen ned med i alt 5,86 mio. tønder om dagen, svarende til 5,7 pct. af den globale efterspørgsel. Heraf blev nedskæringerne med 3,66 mio. tønder om dagen, der var sat til at udløbe i slutningen af 2024, forlænget til slutningen af 2025.

De frivillige produktionsnedskæringer på 2,2 mio. tønder om dagen var sat til at udløbe i slutningen af juni, men blev forlænget med tre måneder før de forventes at blive udfaset gradvist fra oktober 2024 til september 2025.

I Mellemøsten har Israel ifølge en person nær premierministeren, Benjamin Netanyahu, accepteret en rammeaftale for at afvikle Gaza-krigen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også