MobilityWatch

Engelbrecht afviser ikke ny infrastruktur til Billund Lufthavn

Transportministeren åbner op for at regne på forslag til at opgradere infrastrukturen omkring Billund Lufthavn.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det er ikke utænkeligt, at der alligevel kommer enten en Billundbane eller en midtjysk motorvej, selvom ingen af delene er en del af regeringens udspil til en ny infrastrukturaftale. Det skriver Jyske Vestkysten.

På et virtuelt møde med deltagelse af virksomheder som Grundfos, Bestseller, Jysk og Billlund Lufthavn, som alle har et ønske om en bedre midtjysk infrastruktur, åbnede transportminister Benny Engelbrecht (S) døren på klem for en styrket infrastruktur til landets næststørste lufthavn.

"Kunne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det," sagde ministeren på mødet ifølge Jyske Vestkysten.

"Meget skuffet" lufthavnsdirektør

Da regeringen fremlagde forslaget til en ny infrastrukturplan, stod det klart, at hverken Billundbanen eller en midtjysk motorvej var at finde på tegnebrættet.

Det faktum var blandt andre Billund Lufthavn hurtigt ude at kritisere.

"Jeg er meget skuffet over, at regeringen bruger store ord som den mest omfattende transportplan nogensinde, taler om balance i Danmark og balance mellem land og by, og så vælger at se fuldstændig bort fra Danmarks andenstørste lufthavn med fire millioner passagerer, som er et afgørende internationalt knudepunkt for Danmark," sagde Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, i en pressemeddelelse i kølvandet på regeringens plan.

Regeringen vil droppe Billundbanen i nyt udspil 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede