Tidligere Cimber Sterling-direktør om konkurs: "Vi kæmpede i døgndrift"

Cimber Sterling gik konkurs i 2012, og selskabets viceadm. direktør sætter nu ord på, hvordan det var at stå i spidsen for flyselskabet midt i nedturen.
Jacob Krogsgaard var viceadm. direktør og kommerciel chef i Cimber Sterling, da flyselskabet gik konkurs i 2012. (Arkivfoto.) | Foto: Torben Stroyer
Jacob Krogsgaard var viceadm. direktør og kommerciel chef i Cimber Sterling, da flyselskabet gik konkurs i 2012. (Arkivfoto.) | Foto: Torben Stroyer

For første gang siden Cimber Sterlings konkurs i 2012, stiller Jacob Krogsgaard, der dengang var viceadm. direktør i selskab, op til interview og fortæller om flyselskabets deroute. 

Børsen har talt med Jacob Krogsgaard, som fortæller, at 2012 var et hårdt år, da flyselskabets pengekasse var tom, og mange i ledelsen ”flygtede væk”. 

”Man kan godt klandre os i ledelsen, at det gik galt, at vi ikke traf de rigtige beslutninger og ikke gjorde det hurtigt nok, men jeg forsøgte efter bedste evne, og vi kæmpede i døgndrift for at redde selskabet. Den overbevisning har jeg det godt med i dag,” siger Jacob Krogsgaard til Børsen. 

Det danske selskab Cimber købte i 2008 Sterling, og selskabet blev rebrandet som Cimber Sterling og skulle konkurrere mod lavprisselskabet Norwegian. Det lykkedes dog ikke, og i 2012 gik Cimber Sterling konkurs, og 900 ansatte mistede deres job. 

Jacob Krogsgaard er i dag konsulent for ledelsen i transportselskabet HB-Care, men arbejder på nedsat tid, da han har fået konstateret Parkinsons. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også