Tidligere Cimber Sterling-direktør om konkurs: "Vi kæmpede i døgndrift"

Cimber Sterling gik konkurs i 2012, og selskabets viceadm. direktør sætter nu ord på, hvordan det var at stå i spidsen for flyselskabet midt i nedturen.
Jacob Krogsgaard var viceadm. direktør og kommerciel chef i Cimber Sterling, da flyselskabet gik konkurs i 2012. (Arkivfoto.) | Foto: Torben Stroyer
Jacob Krogsgaard var viceadm. direktør og kommerciel chef i Cimber Sterling, da flyselskabet gik konkurs i 2012. (Arkivfoto.) | Foto: Torben Stroyer

For første gang siden Cimber Sterlings konkurs i 2012, stiller Jacob Krogsgaard, der dengang var viceadm. direktør i selskab, op til interview og fortæller om flyselskabets deroute. 

Børsen har talt med Jacob Krogsgaard, som fortæller, at 2012 var et hårdt år, da flyselskabets pengekasse var tom, og mange i ledelsen ”flygtede væk”. 

”Man kan godt klandre os i ledelsen, at det gik galt, at vi ikke traf de rigtige beslutninger og ikke gjorde det hurtigt nok, men jeg forsøgte efter bedste evne, og vi kæmpede i døgndrift for at redde selskabet. Den overbevisning har jeg det godt med i dag,” siger Jacob Krogsgaard til Børsen. 

Det danske selskab Cimber købte i 2008 Sterling, og selskabet blev rebrandet som Cimber Sterling og skulle konkurrere mod lavprisselskabet Norwegian. Det lykkedes dog ikke, og i 2012 gik Cimber Sterling konkurs, og 900 ansatte mistede deres job. 

Jacob Krogsgaard er i dag konsulent for ledelsen i transportselskabet HB-Care, men arbejder på nedsat tid, da han har fået konstateret Parkinsons. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også