Vognmandsfirma får millionbøder

Den sønderjyske transportvirksomhed Contrans har sammen med sin polske samarbejdvirksomhed valgt at undgå retten og i stedet betale bøder. 
Sydøstjyllands Politi har meldt at et polsk og et dansk transportfirma har modtaget en millionbøde. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Sydøstjyllands Politi har meldt at et polsk og et dansk transportfirma har modtaget en millionbøde. | Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Det danske vognmandsfirma Contrans har fået en bøde på 1,2 mio. kr. for at lade udenlandske lastbilchauffører bo i lastbilerne og for brud på reglerne om cabotagekørsel.

Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af en meddelelse fra Syøstjyllands politi. 

Også et et polsk transportfirma med tætte bånd til Contrans har fået bøder for 750.000 kroner.

Sagen handler om filippinske og østeuropæiske lastbilchauffører, der arbejdede og boede under ringe forhold hos Contrans. 5. september 2022 foretog Sydøstjyllands Politi en ransagning af omkring 100 lastbiler, der viste mistanke om at adskillige chauffører afholdt deres regulære ugehvil i køretøjerne på pladserne omkring den danske virksomhed og samtidig fik ned til 25 kr. i timen for at køre med gods i Danmark. 

Begge virksomheder har foretrukket at betale bøderne uden at gå i retten, oplyser politiet. Hver chauffør, der opholdt sig i køretøjet under deres hvil, modtager desuden en bøde på 10.000 kroner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også