DSB’s system med pladsbilletter suspenderes til og med søndag

DSB forventer aflysninger og kortere tog på flere strækning ugen ud på grund af mangel på køreklare togsæt.
Strejker har medført forsinkelser og aflysninger hos DSB den seneste tid, hvilket også kan mærkes de kommende dage. | Foto: Jens Dresling
Strejker har medført forsinkelser og aflysninger hos DSB den seneste tid, hvilket også kan mærkes de kommende dage. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Pladsbilletter bestilt til DSB’s afgange til og med søndag den 18. juni kan ikke benyttes.

Det oplyser DSB torsdag på dsb.dk. 

Suspenderingen af systemet med pladsbilletter skyldes eftervirkninger af arbejdsnedlæggelser på DSB’s værksteder, skriver selskabet. 

DSB’s togdrift har siden mandag været ramt af aflysninger som følge af arbejdsnedlæggelserne blandt klargøringspersonalet på værkstederne.

Tirsdag formiddag lød det, at omkring 600 til 700 medarbejdere på værkstederne havde nedlagt arbejdet. 

Selv om DSB torsdag morgen kunne meddele, at strejkerne var ophørt, forventer selskabet resten af ugen aflysninger og kortere tog på flere stækninger i landet på grund af mangel på køreklare togsæt, lyder det på dsb.dk.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov fortalte torsdag morgen, at de mange dages stilstand på DSB’s værksteder har efterladt en pukkel af vedligehold.

”Der vil fortsat være konsekvenser af det her de kommende dage i forhold til kortere tog og aflysninger. Vi forventer, at der vil gå op mod to uger, før vi er helt tilbage igen,” sagde informationschefen.

Landsformand for Fællesorganisationens Jernbanedrift Jens Kjeldsen oplyste tirsdag, at medarbejderne havde nedlagt arbejdet, fordi de var utilfredse med en lønforhandling.

Fællesorganisationens Jernbanedrift organiserer håndværkere ansat ved DSB, DSB Vedligehold A/S, S-tog og Banedanmark. 

Foruden suspenderingen af systemet med pladsbilletter, vil det ikke være muligt at bestille Orange og Orange Fri billetter til afgange resten af ugen, skriver DSB.

Det er muligt at få refunderet ubenyttede pladsbilletter og Orange billetter gældende frem til og med den 18. juni, oplyser selskabet.

Fordi der kører færre tog, vil passagerer også kunne opleve, at der er indsat togbus på en række strækninger.

Det gælder ifølge DSB særligt strækningerne Aarhus - Odense - København, Aalborg - Aarhus, Kalundborg - Holbæk - København, Nykøbing F - Næstved - København, Helsingør - Nivå - København og Aarhus - Hamburg. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også