Tesla taber muligvis penge i Kina efter nye prisnedsættelser

Tesla har sænket sine priser på en række markeder.
Foto: Angelika Warmuth
Foto: Angelika Warmuth
af marketwire

I weekenden kom det frem, at Tesla endnu en gang har sænket sine priser på en række markeder, herunder i USA, i Kina og i Tyskland.

Og med den udvikling er især det kinesiske marked blevet en ekstra udfordring for elbilproducenten, for her er virksomheden ”i breakeven eller endda i minus”, mener analytiker Chris McNally fra finanshuset Evercore ISI, skriver Bloomberg News.

Presset på elbilernes priser har nu stået på i mere end et år og er kommet i kølvandet af, at den høje inflation og de høje renter har ramt bilkøberne på pengepungen, samtidig med at den internationale konkurrence, især fra de kinesiske producenter, er taget kraftigt til.

I Kina har producenten Li Auto da også allerede mandag svaret igen på Teslas prisreduktioner ved selv at sænke priserne på sine elbiler med 6-7 pct.

Tesla er i det hele taget udfordret. I første kvartal faldt selskabets salg af elbiler for første gang i fire år. I perioden leverede Tesla omkring 387.000 biler. Markedet havde regnet med 13 pct. flere.

Topchef Elon Musk annoncerede i sidste uge også, at omkring 10 pct. af Teslas globale arbejdsstyrke skal afskediges.

Nyheden om de yderligere prissænkninger sender mandag Teslas aktie ned for syvende handelsdag i træk med et minus på 3,4 pct. Aktien er nu faldet med 43 pct. siden nytår.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også