Airbus sænker forventningerne til indtjening og flyleverancer

Airbus regner nu med et justeret driftsoverskud, EBIT, 5,5 mia. euro mod en tidligere prognose på 6,5-7,0 mia. euro.
Foto: Benoit Tessier
Foto: Benoit Tessier
af marketwire

Den franske flyproducent Airbus har mandag aften nedjusteret sine forventninger til driftsindtjeningen i 2024 såvel som til det ventede antal leverede fly til kunderne.

Det fremgår af en meddelelse.

Airbus regner nu med et justeret driftsoverskud, EBIT, 5,5 mia. euro mod en tidligere prognose på 6,5-7,0 mia. euro. Den nye forventning er samtidig en del under konsensus ifølge Bloomberg News på 6,79 mia. euro.

Samtidig sænkes buddet på antallet af leverede kommercielle fly i 2024 til 770 fra førhen 800, mens investorerne havde regnet med 804 leverancer i år.

”inden for kommercielle fly står Airbus over for vedvarende specifikke forsyningskædeproblemer, primært inden for motorer, flystrukturer og kabineudstyr,” hedder det i meldingen fra selskabet.

Airbus arbejder fortsat med at øge produktionen til at nå 75 styk A320-fly om måneden, hvilket nu forventes at ske i 2027. Tidligere var det mål sat til 2026.

Endelig melder Airbus ud om en engangsomkostning på 0,9 mia. euro som tilskrives telekommunikations, navigerings og rum-programmerne.

”I første halvdel af 2024 gennemførte Space Systems ledelsesteam en omfattende teknisk gennemgang af alle programmer og identificerede yderligere kommercielle og tekniske udfordringer.”

Aktien i Airbus steg mandag på børsen i Paris med 0,1 pct., men selskabets sekundære notering i USA falder 1,0 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også