Handelsbanken: Kommende regnskab fra DSV kan udløse opjustering

Handelsbanken vurderer, at kommende regnskab fra transportselskabet kan indebære en opjustering.
Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH
AF RITZAU FINANS

Når transportgiganten DSV Panalpina aflægger regnskab i slutningen af april, er der en god chance for, at selskabet vil opjustere sine forventninger.

Sådan lyder vurderingen fra Handelsbanken, som i øjeblikket har anbefalingen "køb" og et kursmål på 1300 kr. for selskabet.

"Mens en hurtig historisk gennemgang antyder, at DSV sjældent opjusterer i forbindelse med 1. kvartalsregnskaberne, vurderer vi dog, at der er mulighed for, at trenden kan blive brudt," skriver banken i en kommentar.

DSV aflægger regnskab den 27. april. Handelsbanken mener endnu det er for tidligt, før at DSV vil give en indikation af, hvilke kommercielle synergier det venter fra opkøbet af Panalpina.

"Mens integrationen af Panalpina og de medfølgende operationelle synergier nu er et afsluttet kapitel, vurderer vi, at forretningen fremover vil nyde godt af kommercielle synergier. Historisk set har man som investor gjort klogt i at forvente en opjustering fra DSV's side," skriver Handelsbanken videre.

Handelsbanken venter, at DSV Panalpina kan gentage succesen fra opkøbet af amerikanske UTi. Efter integrationen af opkøbet i 2016 viste selskabet nemlig gode resultater med høj encifret vækst.

Men selv om en opjustering altså kan lure, bliver regnskabet for første kvartal ikke nødvendigvis en dans på roser, vurderer Handelsbanken.

"Volumenudviklingen i luft- og søfragt-divisionerne holdes dog tilbage af fortsatte fusionstab, afslutningen på lavmarginskontrakter og frasalget af lavmarginsforretninger, hvorfor vi venter, at DSV vil underpræstere relativt til konkurrenterne i første kvartal 2021," skriver Handelsbanken.

På den anden side vil en stabilisering af fragtraterne dog være understøttet af manglen på luftfragtkapacitet.

Selvom selskabet ikke er stærkt eksponeret over for transport af vacciner, nyder forretningen godt af et solidt momentum inden for transport af elektronik og køretøjer, skriver banken.

DSV Panalpina-aktien har været i hopla den seneste måned, hvor den er steget med mere end 8 pct. Fredag lukkede aktien i 1269 kr.

Aktien har blandt andet været understøttet af det igangværende aktietilbagekøbsprogram, fremhæver Handelsbanken

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også