MobilityWatch

Retssag: Kurt Beier Transport A/S sparede millioner på lave månedslønninger

Ifølge anklageskriftet blev chaufførerne ansat under polsk lovgivning, men arbejdede reelt i Danmark.

Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

10. maj starter retssagen mod Kurt Beier Transport A/S, som angiveligt sparede godt fire mio. kr. på at ansætte chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka under "trange og kummerlige forhold". Det skriver Transportmagasinet og Avisen Danmark.

Ifølge anklageskriftet var chaufførerne reelt ansat i Danmark, men blev på foranledning af transportselskabet rekrutteret og ansat i Kurt Beiers polske datterselskab med henvisning til polsk lovgivning. Angiveligt skulle transportselskabet betale en månedsløn på 7280 kr. til de filippinske chauffører, mens de srilanske chauffører modtog ca. 3278 kr. om måneden tillagt ”uspecificerede diæter”, men ifølge tiltalen var udbetalingen til chaufførerne langt mindre.

I 2018 blev der samlet udbetalt 1,2 mio. kr. til chaufførerne, hvilket ifl. anklageskriftet var "væsentligt under lønniveauet for tilsvarende arbejde i Danmark," som ikke burde ligge under 5,4 mio. kr. samlet for chaufførerne.

Avisen Danmark har forsøgt at få en kommentar fra Karsten Beier, som er direktør i Kurt Beier Transport, men han er ikke vendt tilbage.

Scania venter chipmangel hele vejen igennem 2022 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs