MobilityWatch

Nemlig.com vil forbedre chauffør-vilkår efter kritik

Bedre løn, krav om offentlige regnskaber og årlige stikprøvekontroller er nogle af de ting, Nemlig.com nu vil indføre hos sine underleverandører efter massiv kritik af online-supermarkedet.

Stefan Plenge, adm. direktør i Nemlig.com. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Efter en intern undersøgelsen, der blev iværksat i kølvandet på massiv kritik af forholdene for både chauffører og lagermedarbejdere i online-supermarkedet Nemlig.com, vil selskabet nu forbedre vilkårerne for sine chauffører og blandt andet indføre en minimumsløn på 24.000 kr. om måneden

Det fortæller topchef Stefan Plenge til Berlingske.

"Vi ønsker, at der skal være ordnede forhold blandt de transportvirksomheder, vi samarbejder med, og med de nye tiltag kommer vi til at sikre, at dem, der skulle være i tvivl om, hvorvidt der er ordnede forhold, de er det ikke længere," siger Stefan Plenge til avisen.

Fagforeningen 3F kritiserer imidlertid de nye tiltag fra Nemlig.com for blandt andet stadig at give en lav løn og varsler flere konflikter med selskabets vognmænd.

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også