Volvo-chef foreslår millionstøtte til køb af ellastbiler

Teknologien er dyr lige nu, hvorfor store støttebeløb er nødvendige, hvis omstillingen til ellastbiler skal ske nu, mener produktchef i Volvo.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix

Tilskud i omegnen af millionklassen er nødvendige, hvis skiftet til eldrevne lastbiler skal ske nu, fortæller Claus Jensen, produktchef i Volvo, til Transportmagasinet.

"Med de store investeringer i en ellastbil er man nødt til at komme med et stort støttebeløb her og nu, hvis man skal lave en grøn omstilling," siger han til mediet.

Helt konkret foreslår Claus Jensen, at der gives et støttebeløb på 1 mio. kr. pr. lastbil i maksimum et år, hvorefter beløbet barberes ned til 250.000 kr. i 2025.

Udmedlingen kommer få uger efter, at Peter Ericson, der er adm. direktør i Volvo Danmark, var ude og efterspørge bedre infrastruktur til eldrevne lastbiler.

"Jeg ved ikke, hvad det er, vi venter på. Teknologien er der,” sagde han dengang til MobilityWatch og fremhævede en bredere fordeling af ladestandere.

Ladestationer er vigtige og er en stor udfordring fra et infrastrukturperspektiv. Derfor er det nødvendigt, at der bliver etableret flere ladestationer, som samtidig bliver spredt mere ud i landet."

Lastbilsproducent sætter dansk jagt ind på kvindelige ledere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også