MobilityWatch

Nordea forudser opjustering hos Mærsk

Banken fastholder dog en sælg-anbefaling på A.P. Møller-Mærsks aktie.

Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Mærsk vil formentlig opjustere forventningerne igen i løbet af i år, vurderer Nordea, der ikke desto mindre gentager sin anbefaling "sælg" af containerrederiet.

Det fremgår af PLX.AI.

Kursmålet er finjusteret til 12.000 kr. fra 11.500 kr. og ligger fortsat markant under den nuværende børskurs på B-aktien, der falder 0,2 pct. til 18.070 kr. onsdag formiddag.

Nordea estimerer, at Mærsk på baggrund af stadigt højere fragtrater vil sejle et driftsresultat, EBITDA, på 16 mia. dollar hjem i år.

Mærsks seneste prognose er et overskud på 13-15 mia. dollar.

Men ligesom en opjustering ligger i kortene på grund af høje rater og flaskehalse i containermarkedet, så vil indtjeningen også normalisere sig hurtigt, når markedet falder til ro, vurderer Nordea.

Mærsk reducerer Ikeas CO2-udledning via togmanøvre 

Kursmål løftes for Mærsk hos finanshus 

 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede