MobilityWatch

Svensk finanshus sænker DSV-anbefaling

Sænkningen til "hold" fra "køb" sker blandt andet, fordi speditørkoncernens aktiekurs nærmer sig det mål, som Handelsbanken har sat.

Jens Bjørn Andersen, adm. direktør i DSV Panalpina. | Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

DSV Panalpina har mandag morgen fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af Handelsbanken.

Finanshuset fastholder sit kursmål for aktien på 1625 kr.

Anbefalingsnedjusteringen begrundes blandt andet med, at den aktuelle aktiekurs nu nærmer sig Handelsbankens kursmål.

Sænkningen sker, på trods af at banken fortsat vurderer, at de solide handelsbetingelser vil fortsætte et par kvartaler endnu, hvilket kombineret med de turbulente fragtratetendenser vil være med til at drive volumenerne højere.

Det er dertil bankens vurdering, at flere positive faktorer såsom en prisfastsættelse på 26 gange driftsresultatet, EBIT, for 2022 (inklusive opkøbet af Agility) allerede er inddiskonteret i kursen.

DSV Panalpina opjusterede sine forventninger til 2021 i juni, og det virker usandsynligt, at der vil komme en følgende opjustering i år, skriver Handelsbanken i sin meddelelse.

Finanshuset ser samtidig ikke et opkøb af DB Schenker, som der har været rygter om, blive til nogeti den nærmeste fremtid, men vurderer dog, at ambitionen om opkøbet kan anspore en hurtig integration af Agility, således at selskabet i fremtiden vil have ressourcer til et eventuelt opkøb.

Fredag lukkede DSV-aktien med et fald på 2,1 pct. i 1527,50 kr. på børsen i København.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs