DSV-rival har enorm vækst – slår konsensus klart i andet kvartal

Schweiziske JKuehne+Nagel har haft fart på i årets andet kvartal, hvor analytikernes forventninger er blevet slået eftertrykkeligt.
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

De kraftigt stigende fragtrater verden over er ikke gået uden om den schweiziske transport- og logistikkoncern Kuehne+Nagel, der konkurrerer med blandt andet danske DSV Panalpina.

Selskabet havde således massiv fremgang i både omsætningen og indtjeningen i både andet kvartal og første halvår samlet set, viser regnskabet for perioden tirsdag morgen.

I andet kvartal voksede selskabets omsætning til 7,24 mia. schweizerfranc - svarende til 49,74 mia. kr.

Det var samtidig også langt bedre end ventet af analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med et salg på 6,30 mia. schweizerfranc.

Toplinjen blev omsat til et driftsoverskud før renter og skat (EBIT) på 605 mio. schweizerfranc - eller omkring 4157 mio. kr. - mod ventet 493,5 mio. schweizerfranc blandt analytikerne.

Enorm fremgang drevet af historiske rater

Tallene illustrerer også en massiv fremgang fra samme kvartal sidste år, som var påvirket af udbruddet af coronavirus.

Den del har dog siden udviklet sig til en massiv efterspørgsel, der har trukket fragtraterne på globalt plan til historisk høje niveauer - først som følge af genopbygning af lagre, men siden, fordi efterspørgslen er fortsat i vejret i takt med genåbningerne af økonomierne verden over.

Samtidig har kapaciteten været udfordret af flaskehalse, hvilket har været med til at holde fragtraterne i vejret i længere tid, end de fleste havde regnet med ved årsskiftet.

Kuehne+Nagels omsætning er således vokset med 48 pct. fra andet kvartal sidste år, mens driftsresultatet illustrerer en fremgang på hele 157 pct. på årsbasis.

Og der er mere i vente, lyder det fra selskabet selv.

"I år oplever vi en unikt høj efterspørgsel kombineret med usikkerhed i forsyningskæderne. Takket være den utrættelige indsats fra vores medarbejdere, en succesfuldt implementeret strategi og vores agile logistikløsninger har vi endnu en gang mødt de øgede servicekrav fra vores kunder i et udfordrende markedsmiljø," siger Detlef Trefzger, der er administrerende direktør hos Kuehne+Nagel, i regnskabet.

"Vi venter, at efterspørgslen vil forblive stærk og ser fulde af selvtillid frem til at fortsætte den positive udvikling," fortsætter han.

DSV Panalpina afleverer sit regnskab for andet kvartal torsdag den 29. juli.

Dansker skal stå i spidsen for Kuehne+Nagel i Singapore og Malaysia 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også