DHL indgår stort samarbejde om levering med droner

I samarbejde med selskabet Dronamics vil logistikkoncernen bruge droner til vareleveringer fra 2022.
En af Dronamics' droner, der ifølge selskabet kan fragte 350 kilo varer over en distance på op til 2500 kilometer. | Foto: PR/Dronamics
En af Dronamics' droner, der ifølge selskabet kan fragte 350 kilo varer over en distance på op til 2500 kilometer. | Foto: PR/Dronamics

DHL har indgået et samarbejde med selskabet Dronamics, der udvikler fragtdroner. Et samarbejde, der indebærer såkaldt middle mile-levering fra 2022, lyder det i en pressemeddelelse.

Samarbejdet indebærer, at DHL skal benytte Dronamics' droneleveringsnetværk og selskabets Black Swan-droner, der ifølge selskabet kan bære op til 350 kilo gods og flyve op til 2500 kilometer.

Det fremgår ikke, i hvilke lande, på hvilke områder eller med hvilken typer gods, DHL skal benytte dronerne. I øjeblikket forhandler de to selskaber imidlertid om, hvorvidt de skal indgå eksklusive fragtaftaler med hinanden på visse markeder, lyder det.

Hurtige leveringer

Ifølge Dronamics selv er selskabets droner især oplagte til fragt af varer til medicinalindustrien eller til e-handel, da dronerne både kan levere varerne hurtigt og med markant lavere omkostninger end ved almindelig flyfragt.

Netop de hurtige leveringer er også noget af det, der har vakt interessen hos DHL.

"Innovation er en vigtig del af DHL's DNA. Vi udforsker konstant nye teknologier, der skal bringe værdi til voers kunder, og vi tror, at cargo-droner vil være et element i den næste generation af transport og logistik," udtaler Matthias Heutger, direktør for innovation og kommerciel udvikling i DHL, i pressemeddelelsen og tilføjer:

"Dronamics er en pioner og leder inden for cargo-droner, og vores samarbejde vil hjælpe med at åbne muligheder for presserende, sensitive og tidskritiske leveringer. Vi er spændte på at teste Black Swan-leveringer i den nære fremtid."

Ifølge droneproducenten, der har til huse i både London og Sofia i Bulgarien, kan aftalen med DHL generere indtægter op til 1,86 mia. euro – svarende til 13,8 mia. kroner – om året. På sigt skal selskabet bygge og operere mere end 4000 droner for logistikkoncernen, lyder det.

Toplinjen røg under milliardgrænsen og resultatet svandt markant ind for lastbilproducent i 2020 

Vognmænd i lastbil-limbo: "Det bliver op ad bakke hvis det her er regeringens holdning"

Logistikselskaber forbereder sig på strammere toldsystem i brexits næste fase 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også