MobilityWatch

Ansatte hos leveringsplatforme har protesteret over 500 gange på tre år

527 gange på godt tre år har arbejdstagere hos verdens 19 mest populære leveringsplatforme samlet sig i protest – oftest over lønvilkårerne.

Foto: PR/Wolt

Et forskerhold fra Leeds University Business School har kortlagt, at der fra 2017 til sommeren 2020 har været 527 protester i form af demonstrationer, strejker og andet fra medarbejdere hos digitale leveringsplatforme.

Det skriver Politiken.

To ud af tre gange har lønvilkårerne været anledningen til protester, viser kortlægningen videre. Det gjorde sig også gældende i Danmark tilbage i februar, hvor i omegnen af 70 bude fra udbringningstjenesten Wolt demonstrerede over et nyt betalingssystem, som de mente ville resultere i en lavere løn til dem.

Forskerholdet konkluderer videre, at traditionelle fagforeninger spiller en større rolle i at forsvare den gruppe af arbejdstageres rettigheder i den vestlige del af Europa, mens fagforeningerne spiller en mindre rolle andre steder i Europa.

DSV har "fundet formlen" i road-divisionen – men sø- og luftfragt vil vokse som vækstmotor vurderer analytiker

DB Schenker styrker sine skandinaviske aktiviteter med nyt opkøb 

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs