Mærsk fastholder nyligt opjusterede forventninger

Transportkoncernen rykker ikke ved de nylig justerede forventninger i forbindelse med kvartalsrapporten.
Foto: Casper Holmenlund Christensen
Foto: Casper Holmenlund Christensen
af ritzau finans

A. P. Møller-Mærsk fastholder i forbindelse med fredagens regnskab for andet kvartal de nyligt opjusterede forventninger til driften.

Dermed ventes der fortsat et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) på 18-19,5 mia. dollar i 2021. Den tidligere forventning lå på 13-15 mia. dollar.

Det svarer til en opjustering på 4,75 mia. dollar, eller knap 30 mia. kr., målt på midtpunktet i de to intervaller.

Opjusteringen fra Mærsk blev meldt ud mandag aften.

Investeringerne, CAPEX, ventes fortsat at lande i omegnen af 7 mia. dollar, mens forventningerne til driftsindtjeningen EBIT ventes at lande på 14-15,5 mia. dollar mod tidligere tidligere 9-11 mia. dollar.

Den globale efterspørgsel på containerfragt venter Mærsk vil vokse med 6-8 pct. mod tidligere 5-7 pct. og oprindeligt 3-5 pct. primært drevet af eksport fra Kina til USA.

- Udsigterne for de kommende kvartaler er imidlertid fortsat påvirkede af en højere end normal volatilitet grundet usikkerheden i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere, skrev rederiet mandag i forbindelse med opjusteringen.

I forbindelse med mandagens opjustering løftede selskabet også sløret for sine foreløbige tal for andet kvartal, der er endt med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 5,1 mia. dollar og et driftsresultat (EBIT) på 4,1 mia. dollar. Det er hentet på baggrund af en omsætning på 14,2 mia. dollar i perioden.

- Det stærke kvartal skyldes primært, at den usædvanlige markedssituation med stigende efterspørgsel fortsat knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere til følge, skrev Mærsk mandag.

Mærsks logistikdivision vokser markant i andet kvartal - foretager nye opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også