MobilityWatch

Mærsk fastholder nyligt opjusterede forventninger

Transportkoncernen rykker ikke ved de nylig justerede forventninger i forbindelse med kvartalsrapporten.

Foto: Casper Holmenlund Christensen

A. P. Møller-Mærsk fastholder i forbindelse med fredagens regnskab for andet kvartal de nyligt opjusterede forventninger til driften.

Dermed ventes der fortsat et driftsresultat før af- og nedskrivninger samt renter og skat (EBITDA) på 18-19,5 mia. dollar i 2021. Den tidligere forventning lå på 13-15 mia. dollar.

Det svarer til en opjustering på 4,75 mia. dollar, eller knap 30 mia. kr., målt på midtpunktet i de to intervaller.

Opjusteringen fra Mærsk blev meldt ud mandag aften.

Investeringerne, CAPEX, ventes fortsat at lande i omegnen af 7 mia. dollar, mens forventningerne til driftsindtjeningen EBIT ventes at lande på 14-15,5 mia. dollar mod tidligere tidligere 9-11 mia. dollar.

Den globale efterspørgsel på containerfragt venter Mærsk vil vokse med 6-8 pct. mod tidligere 5-7 pct. og oprindeligt 3-5 pct. primært drevet af eksport fra Kina til USA.

- Udsigterne for de kommende kvartaler er imidlertid fortsat påvirkede af en højere end normal volatilitet grundet usikkerheden i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere, skrev rederiet mandag i forbindelse med opjusteringen.

I forbindelse med mandagens opjustering løftede selskabet også sløret for sine foreløbige tal for andet kvartal, der er endt med et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 5,1 mia. dollar og et driftsresultat (EBIT) på 4,1 mia. dollar. Det er hentet på baggrund af en omsætning på 14,2 mia. dollar i perioden.

- Det stærke kvartal skyldes primært, at den usædvanlige markedssituation med stigende efterspørgsel fortsat knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere til følge, skrev Mærsk mandag.

Mærsks logistikdivision vokser markant i andet kvartal - foretager nye opkøb 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede