Havnen i Ningbo er ved at genåbne efter coronaudbrud

Den nedlukkede containerterminal Meishan i den kinesiske storhavn i Ningbo er så småt ved at genåbne, oplyser det franske containerrederi CMA CGM. Terminalen blev lukket 11. august, efter at havnearbejder var blevet smittet med corona. 
Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix

Det ser ud til, at den delvise nedlukning af en af verdens travleste containerhavne, Ningbo i Kina, er ved at være ved vejs ende.

De første containerskibe, to fra det franske containerrederi CMA CGM, har lagt til kaj ved havneterminalen Meishan Island International Container Terminal (MSICT), oplyser CMA CGM i en kundeopdatering.

Meishan-terminalen er en af fem store containerterminaler i storhavnen Ningbo og blev lukket den 11. august af myndighederne af  sikkerhedsgrunde.

Det skyldtes, at en havnearbejder var blevet smittet med corona, og myndighederne indfører lynhurtigt nedlukning og restriktioner, hvis der er mistanke om nye smitteudbrud.

Senest har et coronasmitteudbrud i Air Cargo Terminal i Pudong Airport i Shanghai gjort, at de kinesiske myndigheder den 20. august lukkede for luftfragt til og fra lufthavnen.

Nedlukningen af havneterminalen i Ningbo har de seneste to uger skabt nye forstyrrelser på et i forvejen hårdt prøvet containermarked med yderligere forsinkelser og flaskehalse i andre travle containerhavne.

Meishan-terminalen har "delvist påbegyndt" drift igen, og "vi forventer en gradvis overgang til normal drift i de kommende uger",skriver CMA CGM til sine kunder.

Det er skibene, CMA CGM Rivoli og Samson, som var blandt de første til at anløbe Meishan-terminalen og få lossset containere. De er siden sejlet videre.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Overbelastede havne i USA skaber tæt på rekordstore flaskehalse

Medier: Byråd vil granske havneselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også