MobilityWatch

Vognmand sigtet for 59 tilfælde af fusk med fartskiver

En vognmand og 12 chauffører afkræves 650.000 kroner for at snyde med fartskrivere.

Foto: Gregers Tycho/IND

En vognmand fra Hanstholm er blevet præsenteret for ikke mindre end 59 sigtelser for manglende registreringer i sine lastbilers takografer - også kaldet fartskiver.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Takografer er lovpligtige i lastbiler og registrerer foruden hastighed, om chaufførerne overholder bestemmelserne om køre- og hviletider.

Foruden vognmanden er 12 af hans chauffører blevet sigtet for 53 overtrædelser.

De påståede overtrædelser er sket over en periode på en måned i begyndelsen af året. Det samlede bødekrav mod vognmanden og de 12 chauffører løber op i 650.000 kroner.

Det er Tungtvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi, der har arbejdet med sagen. Det oplyser politikommissær Claus Kjær Pedersen i pressemeddelelsen.

Han understreger, at kontrollen overordnet set er et spørgsmål om trafiksikkerhed, så lastbilchauffører ikke kører trætte og udmattede rundt på de danske og europæiske veje.

"Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene," udtaler Claus Kjær-Pedersen i pressemeddelelsen.

Politiet er stadig i gang med at efterforske sagen. Det er uvist, hvordan vognmanden og de implicerede chauffører stiller sig til sigtelserne.

 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs