MobilityWatch

NTG opjusterer forventningerne

Et gennemført opkøb og en bedre end ventet udvikling får transportselskabet til at opjustere forventningerne.

Foto: PR/NTG

Det danske transportselskab NTG Nordic Transport Group opjusterer forventningerne til omsætning og driftsindtjening 2021.

Det sker efter gennemførelsen af opkøbet af det svenske logistikselskab LGT Group samt efter en bedre end ventet udvikling i tredje kvartal, skriver NTG onsdag eftermiddag i en meddelelse.

Opkøbet ventes at bidrage med 200 mio. kr. målt på omsætningen og 15 mio. kr. på den justerede driftsindtjening i de resterende fire måneder af året, vurderer NTG.

Omsætningsprognosen bliver dog løftet med 400 mio. kr. og driftsindtjeningsprognosen hæves med 40 mio. kr. i bunden og 30 mio. kr. på toppen.

Det skyldes ifølge NTG, at den økonomiske udvikling indtil videre i tredje kvartal 2021 har overgået forventningerne, primært drevet af fortsat høj aktivitet og en bedre end forventet evne til at sikre kapacitet på trods af stigende kapacitetsmangel i begge divisioner.

Omsætningen ventes nu at lande i intervallet 6700-7000 mio. kr. mod tidligere ventet 6300-6700 mio. kr.

Forventningerne til den justerede driftsindtjening ventes nu at lande i intervallet 490-520 mio. kr. mod tidligere ventet 450-490 mio. kr.

NTG påpeger, at prognosen for 2021 afhænger af at de nuværende markedsforhold og aktivitetsniveauer ikke vil udvikle sig negativt, mens kapacitetsmanglen forventes at forværres en smule i resten af 2021.

Onsdagens opjustering er årets tredje fra transportselskabet.

NTG-topchef advarer om risiko for nyt kapacitetstillæg: Oplever "kæmpe pres på vognmandssiden"  

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs