MobilityWatch

Skibe med naturgas omdirigeres i global kamp om forsyninger

LNG-skibe med flydende naturgas har gjort markedet for naturgas globalt, og det har skærpet konkurrencen om ressourcerne mellem især Asien og Europa.

Foto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Kampen om naturgassen er nu så intensiv, at LNG-skibe med flydende naturgas bliver omdirigeret til nye havne, når der indløber et bedre betalende bud på deres last. Det skriver Børsen.

"Forsyningssituationen er meget stram, og det bliver meget værre, hvis vi får en kold vinter. Vi oplever en meget stærk konkurrence mellem Asien og Europa (om gassen. red.) og det kan ses på de fortsatte vilde prisstigninger," siger James Whistler, global chef for energi, Simpson Spence Young, i fagmediet World Oil, skriver Børsen.

Markedet for naturgas var i mange år regionalt, fordi gassen skulle transporteres i rørledninger, men fordi gas kan nedkøles og gøres flydende, er der med LNG-skibe skabt et globalt marked, som fx. Kina kan byde ind på.

Rusland er klar til at imødekomme den stigende naturgas-efterspørgsel 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs