MobilityWatch

Analytiker: Havnenedlukninger i Kina har hjulpet DSV's indtjening

DSV's nye opjustering er formentlig hjulpet på vej af kinesiske havnelukninger, vurderer analytiker.

Foto: DSV PR

DSV har mandag - for femte gang i 2021 - opjusteret sine forventninger.

Justeringen er et resultat af en bedre end ventet drift i alle divisioner, men særligt sø- og luftfartsdivisionen har trukket op.

Og her kan blandt andet havnenedlukninger i Kina have spillet en rolle, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

De har nemlig været med til at sikre DSV endnu højere "yields" - bruttoresultatet per fragtet enhed.

"Det er særligt Air & Sea, der præsterer rigtig godt. En af årsagerne kan være de havnenedlukninger i Kina, vi har set på det seneste. De har givet yderligere kapacitetspres, og det har givet anledning til nye løft i yields," siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

DSV venter nu et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 15,25-16,00 mia. kr. i år - et løft på 1,5 mia. kr. fra de tidligere forventninger om 13,75-14,50 mia. kr.

Baggrunden er et driftsoverskud i tredje kvartal på 4450 mio. kr. - noget højere end både de 2725 mio. kr., der blev resultatet i tredje kvartal sidste år og konsensus blandt analytikerne, som ifølge estimater fra Bloomberg News er 3937 mio. kr.

Opjusteringen er baseret på, at den nuværende situation i fragtmarkederne, der er præget af stærk efterspørgsel og begrænset kapacitet, vil fortsætte året ud.

"Det er antagelsen, at forstyrrelserne i markedet vil vare ved resten af året, så det tyder også på, at der er et godt fjerde kvartal i vente," siger Mikkel Emil Jensen.

DSV opjusterer forventninger igen 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs