MobilityWatch

Analytiker: Svag positiv markedsreaktion efter DSV-regnskab

DSV-regnskabet for tredje kvartal er overordnet set et "non-event" med nogle små positive nyheder, lyder det fra aktieanalytiker.

Til højre ses DSV's topchef Jens Bjørn Andersen. | Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Selv om DSV's regnskab for tredje kvartal bugner på toplinjen og lander bedre end ventet, er der overordnet set tale om et "non event" med nogle små positive nyheder.

Det siger Morten Holm Enggaard, der er aktieanalytiker i Jyske Bank, til MarketWire.

DSV er tirsdag morgen kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor særligt resultatet på toplinjen bugnede med hele 49.557 mio. kr. mod ventet 40.184 mio. kr.

En del af spændingen ved regnskabet var dog i forvejen taget ud, da selskabet tidligere på måneden opjusterede forventningerne til 2021 for femte gang i år og i den forbindelse også kom med foreløbige tal for driftsresultatet.

"Selve regnskabstallene er overordnet set et "non event", fordi DSV allerede har offentliggjort deres samlede EBIT for tredje kvartal," siger aktieanalytikeren til MarketWire.

I regnskabet opjusterer DSV synergiforventningerne til GIL, der tidligere på året blev opkøbt fra kuwaitiske Agility. Forventningen lyder nu på et årligt bidrag til driftsindtjeningen (EBIT) på 3 mia. kr. før særlige poster, når selskabet er fuldt integreret, mod tidligere 2,8 mia. kr.

"Der er alligevel nogle små positive nyheder. DSV hæver sine synergiforventninger til Agility til 3 mia. kr. mod 2,8 mia. kr., og så forventer de, at integrationen er udført ved udgangen af tredje kvartal 2022, hvilket også er positivt," siger Morten Holm Enggaard til MarketWire.

DSV's division for lageropbevaring, Solutions, præsterede over analytikernes estimater i kvartalet med en omsætning på 4739 mio. kr. mod ventet 4269 mio. kr.

"Solutions klarer sig overraskende positivt," bemærker aktieanalytikeren.

"Non event" til trods venter Morten Holm Enggaard en svag positiv reaktion fra markedet, men bider samtidig mærke i, at stigningen i GIL's årlige bidrag til driftsresultatet er "pebernødder".

"Overordnet set tror jeg, at markedet vil reagere svagt positivt på det her."

"Det mest positive ved det er, at de hæver synergiforventningerne med 200 mio. kr., og det er jo pebernødder i DSV-sammenhæng."

DSV skruer op for forventninger til indtægter fra GIL-køb

Mere fra MobilityWatch

Bundlinjen dykkede hos Frode Laursen i 2021

I Frode Laursen er man utilfreds med udviklingen i 2021, der ikke levede op til forventningerne. Også for 2022 ser logistikselskabet udfordringer. Ledelsen afviser at stille op til interview (Opdateret).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs