MobilityWatch

Lastbil er løftet op på kajen efter tur i Limfjorden

Natten til onsdag er det lykkedes at få løftet en lastbil op fra vandet, efter at den var trillet af færge.

Lastbilen hæves op fra vandet ved kajen i Hvalpsund | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En lastbil, der tidligt tirsdag morgen rullede i Limfjorden fra en færge, er blevet hejst op af vandet og står nu på kajen i Hvalpsund.

Det oplyser Falck onsdag morgen ifølge TV2 Nord.

I forbindelse med bjærgningen af lastbilen stødte bjærgningsmandskabet på den udfordring, at lastbilen lå på en skrænt i vandet, og man var nødt til at sende en dykker ned for at se, at alting var, som det skulle være.

"Vi har trukket den langs sejlrenden, så det kunne undgås, at den kæntrede, men vi har holdt os rimelig lige på den, og de sidste 50 meter har vi taget i fulde træk," siger Jesper Vittrup Hansen, havariagent hos Falck, til tv-stationen.

Lastbilen kom op på land tidligt natten til onsdag.

Sent tirsdag aften blev en container fra lastbilen hejst op af vandet.

"Det er en noget længerevarende proces. Bare det arbejde, der er lavet med at skære containeren fri af ladet, har taget næsten to timer," fortalte indsatslederen.

Lastbilen rullede af færgen "Mary", som sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre, og væltede ud i vandet omkring 150 meter fra kysten på vej mod Hvalpsund.

Ingen personer kom til skade.

Ifølge overfartsleder på færgen Flemming Thomasen var det en håndbremse, der ikke var trukket, som fik lastbilen til at rulle.

"Chaufføren sad inde hos mig og drak kaffe, som han plejer. Så begyndte lastbilen at rulle, og han nåede ikke ud, inden den kørte ud over rampen. Så den ligger fortsat uden for molen nu," sagde han til DR tidligere tirsdag.

Lastbil vælter af færge 150 meter fra Hvalpsund 

 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede