MobilityWatch

DSV lægger særligt lager-sats i graven efter blot et år

Den danske logistikkæmpe lukker strategisk satsning efter bare et år og sælger stort lager i Valby til danske Pelican Self Storage.

DSV siger farvel til lager i Valby med areal på 5500 kvm og dropper satsning på self-storage | Foto: DSV / PR

Det er kun lidt mere end et år siden, at DSV meldte ud, at selskabet trådte ind på markedet for såkaldt self-storage.

Det skete med åbningen af et nyt stort lager i Valby, hvor private kunder kunne komme og opbevare deres ejendele og tilgå hele anlægget via en app.

"Vi har omfattende erfaring inden for warehousing, og vi er overbeviste om, at vi kan tilføre værdi på self-storage-markedet med vores innovative, digitale produkt, der vil gøre det nemt og enkelt for privatpersoner og mindre virksomheder at benytte self-storage," udtalte Brian Winther Almind, direktør i DSV Group Property, i en pressemeddelelse 28. september 2020.

Satsningen skete under brandet DSV Smarter Storage, og i meddelelsen lød det samtidig, at det nye lager med et areal på 5500 kvm fordelt på over 700 lagerrum skulle være en prøveballon for markedspotentialet. Baseret på erfaringerne var det nemlig "planen at bygge endnu et og senere hen at udvide konceptet til andre lande, hvor DSV allerede tilbyder transport- og logistikydelser," lød det videre i meddelelsen.

Men sådan kommer det ikke til at gå.

For bare et år efter sælger DSV nu Valby-lageret og dets kunder og lukker dermed ned for ambitionerne på self-storage-området.

Fastholder pick-up

DSV har således valgt at afhænde lageret i Valby til det danske firma Pelican Self Storage. Overtagelsen sker per 1. november og sker som led i Pelicans vækststrategi, hvor man vil gå fra 32 til 60 lageranlæg frem mod 2027.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Opkøbet er en cementering af vores position som en af de største self storage-operatører i Norden. Vi er glade for, at DSV valgte at sælge Smarter Storage til os. Det nye self storage-anlæg ligger fantastisk og passer perfekt i vores portefølje, fordi vi har mulighed for at udbygge vores kundegrundlag i området. Derfor er det en vigtig brik i vores vækststrategi," udtaler Rune Petersen, som er investeringschef hos Pelican Self Storage, i en pressemeddelelse.

Samme sted lyder det nu fra DSV's Brian Winther Almind:

"Salget af DSV Smarter Storage i Valby bunder i vores ønske om at rette fokus mod vores kerneforretning, som er end-to end transport- og logistikløsninger i en global kontekst," udtaler han.

MobilityWatch har forsøgt at få en uddybende kommentar fra DSV, men selskabet oplyser, at man ikke kommenterer yderligere udover pressemeddelelsen.

En talsperson oplyser dog, at DSV fortsat vil tilbyde "DSV Smarter Storage"-konceptet, når det gælder produktet "Pick Up Storage," hvor varevogne fra selskabet kører ud med opbevaringskasser og henter private kunders genstande og kører det ud på et lager.

Det fremgår ikke, hvad Pelican Self Storage betaler for overtagelsen af lageret i Valby til DSV.

Selskabet DSV Smarter Storage, der blev stiftet 1. januar 2020 kom for hele året ud med et underskud på 1,8 mio. kr.

Trods ny stor logistikhub: Dansk DHL-chef forventer mindre luftfragt i fremtiden  

DSV-formand: Direktionsændring har været undervejs halvandet år 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs