MobilityWatch

Mærsks havneselskab vil vokse i Asien og Afrika

Udover vækst i den eksisterende forretning kan opkøb også komme på tale, lyder det fra topchefen i APM Terminals.

Foto: PR / APM Terminals

APM Terminals, der er havneselskabet under A.P. Møller-Mærsk, har igen musklerne til at vokse.

Her er blikket særligt rettet mod Afrika og Asien, skriver Finans.

Planen er at få mere ud af de omkring 76 containerterminaler, som selskabet driver i tæt samarbejde med Mærsk verden over, men også opkøb kan komme på tale, fortæller terminalselskabets topchef Morten Engelstoft til mediet.

"Det handler om at udpege specifikke steder, som har stor strategisk betydning for vores søsterselskab Mærsk, og hvor vi ikke allerede er til stede. Det er for eksempel på østkysten af Afrika eller lande i Asien med høj vækst," siger han.

I oktober rygtedes det, at logistikselskabet Bolloré Logistics har sat netop sin afrikanske afdeling til salg, og ifølge Finans arbejder APM Terminals i forvejen sammen med Bolloré Logistics i flere havne på kontinentet, heriblandt Ghana, Elfenbenskysten og Congo.

Det potentielle salg skulle have vakt interesse hos både Mærsk og den franske konkurrent CMA CGM, skrev avisen Le Monde dengang, men Mærsk har siden afvist at kommentere rygterne.

Også Morten Engelstoft afviser overfor Finans at svare på, om det kunne være interessant helt at overtage partnerens afrikanske forretning som også inkluderer aktiviteter inden for logistik.

"Det hverken kan eller vil jeg svare på. Det gælder alle rygter. Jeg har hørt om det, men det er ikke noget, jeg har nogen kommentarer til," siger han.

Medie: Entreprenør har truet med byggestop på Odense Letbane 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs