DFDS-aktien falder efter regnskab

Trods en oppræcisering af forventningerne falder DFDS efter regnskab.
Foto: PR-FOTO
Foto: PR-FOTO
AF MARKETWIRE

DFDS dykker 3,8 pct. til 340,60 kr., efter at rederiet har skuffet med regnskabet for tredje kvartal - trods en oppræcisering af forventningerne. Også den var nemlig mindre end ventet hos finanshuset RBC.

Det skriver Bloomberg News.

Den seneste modvind fra blandt andet en senere end ventet genopretning af passageraktiviteten og flaskehalse i forsyningskæden ses ifølge finanshuset lægge pres på DFDS' præstationer i anden halvdel af 2021.

DFDS præciserer forventningerne til 2021 og venter nu at opnå et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster i niveauet 3,3-3,5 mia. kr. mod tidligere ventet 3,2-3,6 mia. kr. Det er dog under analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 3,55 mia. kr.

I tredje kvartal steg driftsresultat (EBITDA) før særlige poster dog kun marginalt til 848 mio. kr. fra 846 mio. kr. Her lød estimatet indsamlet af DFDS på 935 mio. kr.

RBC venter, at den nuværende modvind sandsynligvis vil have en meget beskeden effekt på estimaterne for 2022.

RBC, der har den positive anbefaling "outperform", venter dog, at de indsnævrede prognoser vil medføre en nedrevidering af konsensusestimaterne.

Finanshuset SEB venter også, at konsensusestimaterne for næste år skal ned, da udfordringerne ventes at forblive ind i næste år afhængig af rederiets evne til at levere omkostningerne videre. Det skriver PLX.AI.

Omsætningen stiger over 20 pct. i tredje kvartal hos DFDS 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også