MobilityWatch

Dansk skib kæntret efter mulig kollision ved Bornholm

Der er tale om et dansk skib, der nordvest for Bornholm har været i en ulykke. Personer frygtes i vandet.

Foto: Patrick Pleul/AP/Ritzau Scanpix

Et dansk fragtskib er kæntret efter en mulig kollision nordvest for Rønne på Bornholm. Besætningens situation er ukendt.

Det oplyser Forsvarets Operationscenters vagthavende officer, Steffen Lunn, mandag morgen.

"Det, vi kan se fra vores radarovervågning, er, at der sandsynligvis har været en kollision mellem to mindre fragtskibe nordvest for Bornholm," siger han og fortsætter:

"Der er tale om et dansk og et engelsk skib. Og det, vi får meldinger om, er, at det danske skibe er kæntret. Det vil sige, at det er væltet og ligger med bunden i vejret."

Ifølge Forsvarets Operationscenter drejer det sig om to mindre fragtskibe. Svenske medier har beskrevet, at der er frygt for, at der er personer i vandet, da der er hørt skrig.

Forsvarets Operationscenter kan ikke bekræfte besætningens tilstand.

"Vi ved ikke, hvor mange besætningsmedlemmer der er om bord. Men vi forventer, at der på det danske skib er minimum to besætningsmedlemmer."

"Vi kan ikke bekræfte, at der skulle være personer i vandet på nuværende tidspunkt," siger Steffen Lunn.

Til det svenske medie Expressen siger talsmand for den svenske kystvagt Victor Devinder:

"Vi er indkaldt for at deltage i redningsaktionen. Der er to mand overbord, og de er ikke fundet."

"Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor mange personer, der befandt sig på skibet, der er ved at synke. Klokken kvart i fem fik vi en rapport om, at der er hørt skrig fra vandet."

Der er iværksat en større redningsaktion. Fra dansk side deltager en redningshelikopter fra Roskilde og et redningsfartøj fra Bornholm.

Expressen skriver, at de to skibe skulle være det danske "Karin Hoej" og det engelske "Scot Carrier". Mediet Folketidende, der dækker Lolland, skriver, at var på vej fra Södertalje i Sverige til Nykøbing Falster.

"Scot Carrier" er et noget større skib og er ifølge Forsvarets Operationscenter "sejlende".

To personer frygtes at være i vandet efter mulig skibskollision 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs