MobilityWatch

To fra engelsk besætning anholdt efter fragtskib-ulykke

Brite og en kroat er anholdt for at have en del af skylden for ulykke, der fik dansk fragtskib til at kæntre.

Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

To personer er tirsdag blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af ulykken mellem et dansk og et engelsk fragtskib nordvest for Bornholm natten til mandag.

Det oplyser den svenske kystvagt, Kustbevakningen, ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Der er tale om en britisk og en kroatisk statsborger. Hvad de præcist er sigtet for, og hvilke funktioner de to besætningsmedlemmer har haft på det engelske skib, er ikke oplyst.

Myndighederne har heller ikke ønsket at præcisere, om de to anholdte er mistænkt for samme lovbrud. I alt omfatter efterforskningen af ulykken indtil videre tre lovovertrædelser. En af dem er spritsejlads.

De to personer blev allerede frihedsberøvet mandag. Den kroatiske statsborger er født i 1965, mens briten er født i 1991, skriver TT. Derudover er det sparsomt med oplysninger om de to.

Ulykken mellem det danske fragtskib "Karin Høj" og det engelske "Scot Carrier" skete omkring klokken 03.30 natten til mandag.

De to fartøjer kolliderede formentlig i svensk farvand. Den præcise årsag til ulykken er endnu ikke fastlagt.

En sømand er fundet død efter kollision i Østersøen

Eftersøgningen af to savnede er indstillet efter skibskollision ved Bornholm 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs