MobilityWatch

Sydbank-analytiker: Mærsk-opjustering er ikke en stor overraskelse

De nye forventninger stemmer godt overens med, hvad analytikeren i forvejen forventede.

Foto: Yu Fangping/AP/Ritzau Scanpix

Det kommer ikke voldsomt bag på Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, at Mærsk fredag har opjusteret forventningerne til 2021.

"Det er ikke nogen helt stor overraskelse. Markedsvilkårene er fortsat meget favorable for Mærsk med stigende fragtrater gennem hele fjerde kvartal, så det bidrager positivt. Det er heller ikke nogen voldsom opjustering, og i tråd med det, jeg havde ventet," siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

Mærsk ser nu et underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 24 mia. dollar, eller knap 156 mia. kr. og et underliggende EBIT-resultat på 19,8 mia. dollar. Her havde Sydbank-analytikeren på forhånd ventet 19,9 mia. dollar.

Tidligere var der ventet henholdsvis 22-23 mia. dollar og 18-19 mia. dollar på de to poster.

Som nævnt er opjusteringen ifølge Mikkel Emil Jensen ikke den store overraskelse. B-aktien i Mærsk reagerer da heller ikke videre på nyheden - faktisk går den svagt tilbage til et fald på 2 pct. i 24.300 kr.

"Det, der er drivende for indtjeningen hos Mærsk, er fragtraterne, og dem kan vi jo følge hver uge," siger han.

Høje fragtrater får Mærsk til at opjustere forventninger 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede