MobilityWatch

Sydbank-analytiker: Mærsk-opjustering er ikke en stor overraskelse

De nye forventninger stemmer godt overens med, hvad analytikeren i forvejen forventede.

Foto: Yu Fangping/AP/Ritzau Scanpix

Det kommer ikke voldsomt bag på Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, at Mærsk fredag har opjusteret forventningerne til 2021.

"Det er ikke nogen helt stor overraskelse. Markedsvilkårene er fortsat meget favorable for Mærsk med stigende fragtrater gennem hele fjerde kvartal, så det bidrager positivt. Det er heller ikke nogen voldsom opjustering, og i tråd med det, jeg havde ventet," siger Mikkel Emil Jensen til MarketWire.

Mærsk ser nu et underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 24 mia. dollar, eller knap 156 mia. kr. og et underliggende EBIT-resultat på 19,8 mia. dollar. Her havde Sydbank-analytikeren på forhånd ventet 19,9 mia. dollar.

Tidligere var der ventet henholdsvis 22-23 mia. dollar og 18-19 mia. dollar på de to poster.

Som nævnt er opjusteringen ifølge Mikkel Emil Jensen ikke den store overraskelse. B-aktien i Mærsk reagerer da heller ikke videre på nyheden - faktisk går den svagt tilbage til et fald på 2 pct. i 24.300 kr.

"Det, der er drivende for indtjeningen hos Mærsk, er fragtraterne, og dem kan vi jo følge hver uge," siger han.

Høje fragtrater får Mærsk til at opjustere forventninger 

Mere fra MobilityWatch

Vognmandslobby fyrer nyansat direktør

Den tidligere vicedirektør i Færdselsstyrelsen nåede kun at sidde på posten som direktør i ITD i to måneder. Bestyrelsen ønsker en anden profil på posten, oplyser lobbyforeningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs