Qatar Airways lægger kæmpeordre hos Boeing

Der er tale om 100 fly for en samlet værdi, der lyder på et trecifret milliardbeløb.
Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Soeren Stache/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Luftfartsselskabet Qatar Airways har tegnet en aftale med flyproducenten Boeing på op til 100 fly til en værdi på 180 mia. kr. Ordren inkluderer blandt andet det nye fragtfly 777-8 Freighter.

Det skriver branchemediet Check-In.

Qatar Airways bliver således lanceringskunde for det nye fragtfly. I alt består ordren af 34 777-8 Freighter-fly med mulighed for køb af yderligere 16 fly, hvoraf de første ventes klar i 2027. Dertil er der bestilt 25 737 Max 10-fly med mulighed for køb af yderligere 25.

”Boeing har en lang historie med at bygge markedsledende fragtfly, og Qatar Airways er beæret over at have muligheden for at være lanceringskunde for 777-8 Freighter – et fly, som ikke kun vil give os mulighed for yderligere at forbedre vores produktudbud til vores kunder, men også hjælpe os med at nå vores mål om at levere en bæredygtig fremtid for vores virksomheder,” siger koncernchef i Qatar Airways, Akbar Al Baker, ved sin visit i USA i forbindelse med ordren.

Samtidig fremhæver koncernchefen, at det stærke forhold til Boeing også hænger sammen med, at Qatar Airways og den europæiske flyproducent Airbus er raget uklar over afskalning af maling på 21 A350-fly.

Det har ført til en stævning ved en domstol i London fra Qatar Airways og en annullering af en ordre på 50 A321-fly fra Airbus som gengæld.

Ryanair varsler nyt angreb på konkurrenterne i luften

Trods historisk krise: Masser af nye flyselskaber åbner i pandemiens skygge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også