DSV forventer luftfragtrater påvirket af færre fly i russisk luftrum

Det giver en direkte effekt på fragtraterne, når flyselskaber stopper med at operere i russisk luftrum, skriver DSV, der samtidig melder om øgede transittider.
Foto: DSV PR
Foto: DSV PR
AF MARKETWIRE

DSV forventer en økonomisk indvirkning på luftfragtraterne relateret til øgede transittider, efter at luftfartsselskaber er holdt op med at bruge russisk luftrum i kølvandet af konflikten mellem Rusland og Ukraine.

Det skriver DSV i en opdatering søndag om driften relateret til Rusland/Ukraine-situationen.

”På grund af den igangværende dramatiske udvikling i konflikten mellem Rusland og Ukraine er flere luftfartsselskaber holdt op med at bruge russisk luftrum. Dette vil have en direkte effekt på luftfragttjenesterne i den kommende periode,” skriver DSV.

DSV er i dialog med transportører for at finde alternative ruter, og en tilpasning af flyveplanerne er uundgåelige, og der må påregnes øgede transittider, skriver transportselskabet.

”Som følge heraf forventer vi også en økonomisk indvirkning på luftfragtraterne. Vi er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at give et præcist skøn over påvirkningen,” skriver DSV.

Efter torsdagens russiske invasion af Ukraine meddelte transport- og logistikselskabet, at det har hjemsendt alle sine omtrent 230 ansatte i Ukraine samt givet dem løn for både februar og marts.

Vigtige godstog ruller videre gennem Rusland – men danske speditører ser udfordringer for Silkevejen

Vestlige flyudlejere står med stort problem efter sanktioner mod Rusland 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også