Mærsk indgår aftale med Ørsted om grønt brændstof til nye skibe

I alt har Mærsk indgået seks partnerskaber med selskaber, som skal sikre forsyningen af klimavenlige brændstoffer til rederiets flåde.
Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Murad Sezer/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk har indgået seks partnerskaber, heriblandt med energiselskabet Ørsted, der skal sikre produktionen af metanol til rederiets nye grønne skibe.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Formålet er at sikre, at de seks selskaber nu kan skaffe finansiering til at fortsætte udvikling og produktion af det grønne brændstof, som rederiet skal bruge til skibene, der skal leveres over de næste år.

En af de helt store udfordringer for omstillingen til grøn skibsfart er at finde et bæredygtigt brændstof, der samtidig kan produceres nok af.

For Mærsk er det afgørende at sikre, at man har adgang til 750.000 ton af det grønne brændstof om året fra 2025, og det vil være mere end nok til at forsyne selskabets 12 skibe, der er de første grønne skibe i rederiets flåde, fremgår det af meddelelsen.

"Vi har brug for at accelerere produktionen af grønne brændstoffer i tide for at sikre en klimaneutral fremtid. Grøn metanol er den eneste markedsparate, skalérbare og tilgængelige løsning for skibsfart i dag. Produktionen skal øges gennem samarbejde på tværs af økosystemer og verdensdele. Derfor markerer disse partnerskaber en vigtig milepæl i forhold til at få sat omstillingen til grøn energi i gang," siger Henriette Thygesen, der er administrerende direktør for flåden og strategiske mærker hos Mærsk, i meddelelsen.

Mærsk stiller ikke selv med finansieringskroner, men har skrevet under på en såkaldt hensigtsaftale om at ville købe brændstof fra selskaberne, der også tæller Wastefuel, Proman, GTB, European Energy og Cimic Enric.

Ørsted venter at have oparbejdet en kapacitet på 300.000 ton om året fra 2025.

"Partnerskaber med store aftagere af grønne brændstoffer, såsom Mærsk, er en vigtig del af Ørsteds strategiske rejse, i takt med at vi udvider vores Power-to-X-aktiviteter i hele verden og arbejder hen imod vores ambition om at blive globalt førende inden for vedvarende brint og grønne brændstoffer. Projektet med Mærsk er vores første i USA," siger Martin Neubert, der er kommerciel direktør for Ørsted, i en separat meddelelse.

Robert Ugglas vej til toppen i Mærsk: Her er tre centrale temaer for den nye formand 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også