Fragtmængderne faldt hos DFDS efter vellykket brexit sidste år

Fragtmængderne faldt hos DFDS i februar, som til gengæld kunne se passagertallene gå opad.
Den samlede fragtmængde hos DFDS faldt med 2,5 pct. i februar i år i forhold til måneden sidste år. | Foto: Jens Dresling
Den samlede fragtmængde hos DFDS faldt med 2,5 pct. i februar i år i forhold til måneden sidste år. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

Set over et år - februar 2021 sammenlignet med februar i år - så sejlede DFDS mindre over den Engelske Kanal end året før.

Det viser den månedlige opgørelse fra rederiet fredag formiddag.

"Nedgangen skyldes primært lavere mængder på Den Engelske Kanal, da markedsandelen i februar 2021 blev forøget af en vellykket overgang til Brexit. Derudover blev markedsandelen i februar 2022 reduceret af yderligere kapacitet i markedet indsat af en tredje færgeoperatør," skriver DFDS i opgørelsen.

Den samlede fragtmængde faldt med 2,5 pct. i februar i år i forhold til måneden sidste år.

Ser man på antallet af passagerer - ja, så begyndte de atter at tage færgen, viser den månedlige statistik og transporterede mængder og passagertrafikken.

"Antallet af passagerer begyndte at stige i februar på baggrund af færre rejserestriktioner. Antallet af passagerer steg næsten fem gange til 95.000 svarende til 40 pct. af antallet af passagerer i februar 2020, den seneste sammenlignelige måned før covid-19," forklarer DFDS.

For de sidste tolv måneder 2022-21 var det samlede antal passagerer 1,0 mio. sammenlignet med 1,1 mio. i 2020-21 og 5,1 mio. i 2019. Sidstnævnte er det seneste hele år før covid-19.

Rateindeks falder for ottende uge i træk 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også