Ny Mærsk-formand: Vi går ind i en usikker makroøkonomisk tid

Krigen i Ukraine giver en usikker fremtid, og den høje inflation påvirker kunderne, lyder det fra den kommende Mærsk-formand.
Robert Mærsk Uggla, kommende Mærsk-formand. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Robert Mærsk Uggla, kommende Mærsk-formand. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Med den russiske invasion af Ukraine går verden ind i en usikker tid med øgede geopolitiske spændinger.

Sådan lyder det tirsdag fra den kommende bestyrelsesformand i Mærsk, Robert Mærsk Uggla, i forbindelse med tirsdagens generalforsamling.

Jeg er klar over, at A.P. Møller-Mærsk går ind i en meget usikker makroøkonomisk tid med store geopolitiske risici, som skaber en mere fragmenteret verden."

"Vi ser en høj inflation, der påvirker vores kunder og øger omkostninger. Med det sagt har jeg stor tillid til direktionens evne til at eksekvere den strategi, der ligger," lyder det fra Robert Mærsk Uggla.

Krigen i Ukraine var også det store tema, da topchef Søren Skou afgav sin ledelsesberetning.

"Vi kan selvsagt som virksomhed ikke være involveret i drift af kritisk havneinfrastruktur. Det er muligt, vi ikke kommer til at gøre forretning i Rusland i mange år fremover," lød det fra den administrerende direktør.

Rusland har truet med at nationalisere flere af de selskaber i Rusland, som har trukket sine aktiviteter ud af landet. Ifølge Robert Mærsk Uggla har det ikke spillet ind i Mærsk beslutning om at frasælge sine aktiviteter.

"Naturligvis findes der en risiko for nationalisering, men det er ikke derfor, vi har reageret," siger den kommende formand.

Robert Mærsk Uggla har formandspost hos Mærsk i sigte

Topchef i Mærsk er villig til at betale prisen for et vedvarende Rusland-exit 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også