Mærsk vil selv betale for forsikring af ledelse

Som følge af høje forsikringspriser vedtog Mærsk på generalforsamlingen tirsdag et forslag om at overtage dele af ansvaret for at holde ledelsen skadesløs i tilfælde af søgsmål.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Stigende forsikringspriser har gjort det mere attraktivt for store selskaber selv at hæfte for noget af risikoen. Senest har Mærsk tirsdag til generalforsamlingen vedtaget et forslag om at overtage dele af ansvaret for at holde ledelsen skadesløs i tilfælde af søgsmål.

Det skriver Børsen.

Europæiske erhvervsforsikringer er steget i pris de sidste 16 kvartaler i træk. De højere priser skyldes stigninger i prisen på cyberforsikringer samt ansvarsforsikringer af ledelsen. Samtidig er forsikringssummen blevet udhulet, og det kan være vanskeligt i sig selv blot at tegne forsikringen, siger Henrik Larsen fra forsikringsmæglerkoncernen Marsh til Børsen.

Mærsk tilslutter sig med godkendelsen af forslaget 11 andre danske C25 selskaber, som selv hæfter for ansvarsforsikringen af ledelsen. Generelt har søgsmålene mod ledelserne i danske selskaber været sparsomme, men de seneste år har ledelserne i Vestas, Novo og Danske Bank været involveret i søgsmål.

”Tidligere har man ikke haft tradition for at sagsøge hinanden, og vi var langt fra amerikanske tilstande, men billedet ændrer sig, og vi ser sager i det danske marked,” siger Henrik Larsen.

Det har medført, at det til tider er umuligt at forsikre sig med dækninger, som er tilfredsstillende for de store danske selskaber.

Oftest er det en nødvendighed at forsikre ledelsen, hvis man vil tiltrække specielle udenlandske kompetencer til direktioner eller bestyrelser.

Landbaseret logistik er blandt fokusområderne i Mærsks formands- og generationsskifte: ”Ansvaret er enormt”

Mangel på rettidig omhu overraskede afgående Mærsk-formand


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også