Mærsk ser fragtpriser stige som følge af dyrere brændstof

Udover stigende fragtpriser, kan dyrere brændstof medføre flere forsinkelser i forsyningskæderne.
Foto: Sina Schuldt/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sina Schuldt/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Olieprisen stiger, og det samme gør prisen på det brændstof, de mange handelsskibe hælder i tanken. Det kan føre til dyrere fragt og flere forsinkelser i forsyningskæderne, lyder det fra A.P. Møller-Mærsk i en opdatering til kunderne mandag.

Rusland indledte en invasion af Ukraine 24. februar, og det har skabt geopolitisk uro og fået prisen på olie til at stige massivt. En tønde af den europæiske brent-olie koster mandag lige over 112 dollar, og ifølge Mærsks opdatering kan prisen stige til 185 dollar, hvis olieforsyningerne bliver forstyrret yderligere.

Invasionen har fået Vesten til at arbejde for at blive mere uafhængig af russiske energikilder, herunder olie og gas, som USA er gået skridtet videre og har sanktioneret.

”Med dyrere brændstof kan prisen på at få flyttet gods også stige og skabe yderligere forsinkelser og efterslæb for industrier,” skriver Mærsk i meddelelsen.

Rusland står for 40 pct. af EU’s naturgasforsyninger og 25 pct. af oliebehovet.

De stigende energipriser betyder også, at der vil være et større fokus på at finde alternativer, herunder mere bæredygtig energi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også