DSV ser væsentlig påvirkning af logistikbranchen fra nedlukning i Shanghai

Den største by i Kina er lukket ned som følge af et højt antal coronasmittede, og det skaber problemer for logistikken, lyder det fra den danske speditør DSV.
Foto: DSV PR
Foto: DSV PR
AF MARKETWIRE

Den højeste antal covid-19-smittede siden begyndelsen af pandemien i Shanghai har fået myndighederne til at lukke byen helt ned, og det vil få en væsentlig betydning for logistikbranchen.

Det skriver DSV i en opdatering om nedlukningens implikationerne for luft- og søfragt.

Driften i Shanghai Pudongs internationale lufthavn (PVG) er stærkt påvirket, da der gives meget få særlige licenser til lastbiler til at køre ind i PVG-området eller til at levere last fra eksportlagre til terminalen, skriver DSV. Derfor aflyses mange flyvninger, og luftfragt skal dirigeres via alternative lufthavne.

Det betyder blandt andet, at DSV udnytter sit charternetværk samt kommercielle fly fra Zhengzhou Xinzhengs internationale lufthavn til Europa og USA, hvor driften fungerer godt.

Situationen inden for luftfragtimport ligner ifølge DSV situationen for eksport. På grund af restriktioner for lastbilkørsel kan der ikke frigives eller leveres fra importlagre i Shanghai Pudong-lufthavnen.

Lastbiltransport af hele containerlaster er i øjeblikket mulige, så længe chaufførerne overholder de påkrævede procedurer ved at levere en gyldig negativ coronatest.

Mindre forsMærsk-aktien presset af frygt for nye sanktioner og faldende efterspørgselendelser på under en container til Shanghai-havnene er suspenderet i øjeblikket, da alle varehuse i Yangshan-havneområdet forbliver lukkede. Derfor håndteres forsendelser af den størrelse af DSV’s kontorer i Ningbo, Suzhou eller Nanjing.

I sidste uge meldte Mærsk om, at nedlukningen i Shanghai vil betyde højere priser på fragt og længere leveringstider.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også