Havnearbejdere og rederier bliver enige om kontrakt spår formand

Inden den nuværende kontrakt mellem amerikanske havnearbejdere og rederier udløber, er der enighed om en ny, siger formanden for havnearbejderne.
Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Havnearbejderne på den amerikanske vestkyst og de mange rederier, der benytter sig af deres arbejdskraft, vil nå til enighed om en ny kontrakt, inden den nuværende udløber.

Sådan lyder det beroligende fra formanden for havnearbejderne, Willie Adams, efter udsigten til en konflikt har skabt bekymringer for det amerikanske knudepunkt.

Det skriver Bloomberg.

”Det handler om samarbejde, og vi skal nok nå derhen. Det er som et ægteskab, ikke? Der er bump, og der er op og nedture, men man skal nyde turen,” siger formanden for International Longshore and Warehouse Union International i en videooptagelse ifølge Bloomberg.

Han henviser til samarbejdet med containerrederierne og terminaloperatørerne, som blandt andet tæller danske A.P. Møller-Mærsk.

”Hvis det var så galt, så ville vi ikke blive ved med at sætte rekorder. Og milliarder og milliarder af dollar er blevet tjent her,” siger han videre og kalder de løbende meldinger en del af forhandlingsprocessen.

De amerikanske havne i Los Angeles og Long Beach i USA er de travleste havne på vestkysten og står for at modtage store mængder import til amerikanerne. Havnene har været udfordret under coronapandemien, hvor efterspørgslen efter varer er skudt i vejret, samtidig med at der har været mangel på hænder til at håndtere de mange fragter. Det har blandt andet ført til flaskehalse ud for kysten, hvor skibe har ligget i kø, mens de ventede på at komme i land med deres laster.

Forhandlingerne mellem parterne skal officielt gå i gang 12. maj, og de nuværende kontrakter udløber 1. juli i år.

Kontrakterne har betydning for mere end 22.000 medarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også