Ventetider for containere i Shanghai nær tredoblet på få uger

Det er blandt andet lastbilchauffører, der har svært ved at nå frem til havnene for at hente gods på havnen, fordi de skal igennem omfattende karantæner og coronakontrol.
Foto: Xu Congjun/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Xu Congjun/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Containere i Shanghais travle havne ligger nu i gennemsnit i lige over 12 dage, før de bliver samlet op og sendt videre ind i Kina.

Det er tæt på tre gange så lang tid som for blot få uger siden. Ventetiden var i gennemsnit på 4,6 dage den 28. marts i år, skriver Bloomberg News.

Det sker som følge af den mest omfattende coronanedlukning i Kina, siden man første gang lukkede ned tilbage i 2020, da smitten oprindeligt brød ud.

Det er blandt andet lastbilchauffører, der har svært ved at nå frem til havnene for at hente gods på havnen, fordi de skal igennem omfattende karantæner og coronakontrol. Det har betydet mangel på relevante råvarer til flere fabrikker i Kina, som påvirker både produktion og forsyningskæder.

Udfordringen i Shanghai betyder også, at rederier forsøger at omdirigere deres skibe. Det har ført til en halvering af antallet af skibe, der lægger til i Shanghai. Ifølge Bloomberg var antallet skrumpet til 14 om dagen 17. april, hvor tallet tidligere var omkring 30.

Rateindeks falder for 14. uge i træk


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også