Mærsk opjusterer forventningerne med godt 41 mia. kr.

Det er særligt markant højere fragtrater, der slår igennem på resultatet.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk har haft mere vind i sejlene i første kvartal end ventet, og transport- og logistikselskabet hæver derfor forventningerne til hele 2022.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag morgen, hvor selskabet samtidig kommer med handelsopdatering for første kvartal, der viser, at markant højere fragtrater end et år tidligere slog igennem i resultaterne.

Mærsk venter nu et underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger (ebitda) på omkring 30 mia. dollar mod tidligere ventet omkring 24 mia. dollar.

Opjusteringen svarer dermed til godt 41 mia. kr. med tirsdagens valutakurser. 30 mia. dollar svarer til over 200 mia. kr.

Analytikerne havde allerede delvist lugtet lunten, da konsensus inden regnskabet var på 28,7 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Mærsk selv frem til den 19. april.

Opjusteringen har rod i, at den stærke markedsudvikling i første kvartal er fortsat ind i andet kvartal, samtidig med at Mærsk i løbet af den meget ekstraordinære periode sidste år sikrede sig stærke fragtrater på de faste kontrakter.

For det underliggende driftsresultat før renter og skat (ebit) venter Mærsk nu at lande omkring 24 mia. dollar mod tidligere ventet omkring 19 mia. dollar, og også de frie pengestrømme ventes nu at blive højere end tidligere vurderet.

De ses ramme ”over” 19 mia. dollar mod tidligere ventet ”over” 15 mia. dollar.

Forventningerne er stadig baseret på ”en forventning om normalisering i Ocean tidligt i andet halvår af 2022,” skriver Mærsk i meddelelsen.

Faktisk venter Mærsk nu en lavere efterspørgselsvækst end tidligere.

”Baseret på volumenudviklingen i første kvartal har A.P. Møller-Mærsk revideret sine forventninger til væksten i den globale containerefterspørgsel nedad fra 2-4 pct. til minus 1 pct. til plus 1 pct.,” skriver Mærsk.

Bedre end ventet første kvartal

I løbet af sidste års ekstraordinære stigninger i raterne har Mærsk sikret sig højere priser i sine lange kontrakter, og det kan stadig mærkes på indtjeningen, der i første kvartal overgik analytikernes forventninger.

Det underliggende driftsresultat før af- og nedskrivninger (ebitda) endte således på 9,2 mia. dollar mod ventet 8,4 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Mærsk selv frem til den 19. april.

Det underliggende driftsresultat før renter og skat (ebit) ramte i første kvartal 7,9 mia. dollar mod ventet 7,1 mia. dollar blandt analytikerne.

”Det stærke resultat er drevet af en fortsættelse af den ekstraordinære markedssituation inden for Ocean, der har ført til et 7 pct. fald i volumenerne og en gennemsnitlig stigning i fragtraterne på 71 pct. sammenlignet med første kvartal 2021,” skriver Mærsk.

Mærsks endelige regnskab for første kvartal præsenteres onsdag i næste uge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også