MobilityWatch

HSF-integration trækker ud for DFDS – fortsat aktiv på opkøbsfronten

Integrationen af HSF Logistics Group trækker ”systemmæssigt” ud for DFDS, som dog ikke skruer ned for opkøbsiveren af den grund, fortæller topchef.

Foto: Jens Dresling

DFDS har over de seneste kvartaler været aktiv på opkøbsfronten. Det har siden efteråret 2021 ført til opkøb af HSF, ICT og senest tyske Primerail i andet kvartal af 2022.

Også i fremtiden vil DFDS aktivt søge opkøb, selv om fokus også vil være på at vokse organisk, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør i DFDS, til MarketWire, efter at koncernen har fremlagt regnskab for årets første kvartal.

”Det er en del af vores dna, at vi vokser organisk og fokuserer meget på vækst i vores eksisterende kundesegmenter, men at vi også har fokus på, hvordan vi kan udvide vores forretning uorganisk gennem opkøb.”

”Der vil man fortsat se, at vi er aktive på det område,” lyder det.

I onsdagens regnskab lægges der vægt på integrationen af HSF Logistics Group, som DFDS købte i september 2021. Integrationen forløber planmæssigt, fremgår det af periodemeddelelsen. Systemmæssigt trækker det dog ud, siger Torben Carlsen.

”Det er en lidt længere proces. Mange af de kommercielle organisatoriske ting sker i talende stund. Systemmæssigt kommer det til at tage lidt længere tid. Vi er samtidig ved selv at implementere et nyt økonomisystem, så der kan gå et par år, før HSF er helt på vores system,” forklarer topchefen.

Vil forbedre intermodale løsninger

Tirsdag - dagen før DFDS’ regnskab for første kvartal - offentliggjorde koncernen sit opkøb af den tyske jernbaneoperatør Primerail.

Opkøbet skal forbedre selskabets intermodale løsninger - kombination af fragt gennem flere forskellige fragttyper. I 2021 indgik DFDS et partnerskab med det tyske selskab. En kombination af god kemi og ensartede ambitioner resulterede dog tirsdag i et opkøb.

”Primerail er en specialistorganisation, vi har fået ind i DFDS, der har rigtig mange års erfaring med at drive intermodale løsninger. Det har vi set, at vi ikke har været helt oppe i toppen med selv at kunne. Det blev klart for os, da vi købte UN Ro-Ro i Tyrkiet, hvor op mod 40 pct. af vores kunder, når de kommer til Triest, fortsætter med tog,” forklarer Torben Carlsen om baggrunden for partnerskabet i 2021 og sidenhen opkøbet.

UN Ro-Ro blev opkøbt af DFDS i 2018.

Med overtagelsen af Primerail får DFDS 14 nye ansatte i folden.

Prisen på det tyske selskab ønsker topchefen ikke at kommentere.

”Det har vi ikke offentliggjort. Det er en lille specialistorganisation, så det er ikke noget kæmpeopkøb økonomisk set. Men det er vigtigt i forhold til vores ambitioner om at udvide vores grønne løsning og at koble vores netværk sammen,” siger topchefen.

Bundlinjen gik tilbage hos DFDS i første kvartal

Efter opkøb: Flere faktorer ligger bag DFDS’ nye togstrategi

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs