3F Transport fortrøstningsfuld i konflikt med Nemlig.com

I fagforbundet tror man på, at man nok skal lande en overenskomst med Nemlig.com. Og troen bliver kun stærkere af, at konkurrenternes chauffører allerede er ansat under ordnede forhold.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

Der er udsigt til en afslutning på konflikten mellem fagforbundet 3F og Nemlig.com - i hvert fald hvis man skal tro formand for 3F Transport, Jan Villadsen.

Han er optimistisk og finder det sandsynligt, at forbundet sammen med Nemlig.com vil indgå overenskomst - noget han over for Dagligvarehandlen begrunder med, at konkurrenterne i Coop.dk Mad og Føtex.dk har ansat chauffører på overenskomstmæssige vilkår:

”Jeg er helt overbevist om, at Nemlig.com tegner overenskomst. Der er tre store aktører på området for udbringning af dagligvarer. Når Føtex og Coop allerede har tegnet overenskomst, har jeg meget svært ved at se, at Nemlig.com fortsat kan mene, at de er noget helt specielt på det danske arbejdsmarked, og at virksomheden ikke behøver aftaler om arbejdsforhold,” siger Jan Villadsen til mediet.

Han medgiver dog at processen er langtrukken - specielt fordi, Nemlig.com fortsat fastholder, at chaufførerne, der arbejder for selvstændige vognmænd, har ordnede forhold.

Onlinesupermarkedets logistikdirektør, Jonas Rolandsen, påpeger videre, at det er op til den enkelte transportvirksomhed, om virksomheden vil tilslutte sig en overenskomst.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Tanken om arvefølgen plager topchefen for familievirksomheden Ancotrans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også