Scania ser klar forbedring i tilgængelighed af halvledere

Den svenske lastbilproducent oplever bedre tider, når det kommer til forsyningerne af halvledere.
Foto: Hauke-Christian Dittrich/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Hauke-Christian Dittrich/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Scania ser en klar forbedring i tilgængeligheden af halvledere, hvilket betyder, at den svenske lastbilproducent kan accelerere produktionen.

Det siger Scanias chef for industriel drift, Anders Williamsson, i et interview med den svenske avis Dagens Industri ifølge Bloomberg News.

”Det, der har skabt langt mest forstyrrelse for Scania, er mangel på halvledere, og der ser vi en klar forbedring,” siger Williamsson til Dagens Industri.

Han siger også, at Scania, der er en del af Volkswagen-koncernens lastbildivision Traton, kun er et par uger fra at være oppe i fuld fart igen.

Anders Williamsson fremhæver dog, at et stort antal af Scanias leverandører stadig oplever udfordringer med at finde personale, samt at den manglende kapacitet inden for logistik fortsætter, men at situationen helt sikkert ser bedre ud.

Dermed bliver meldingerne om aftagende mangel på halvledere bekræftet, efter at Mercedes Benz, Daimler Truck og BMW også har meldt om, at de nu kan få højteknologiske komponenter nok til at producere med fuld kapacitet.

Gennembruddet kommer tidligere, end selskaberne havde forudset og markerer et lyspunkt for en industri, der står over for en forværring af økonomien og inflation, mens den håndterer en historisk overgang til produktion af elbiler.

Scania Danmark fordoblede overskuddet i 2021


Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også