DFDS' fragtmængder stiger 10,8 pct. i maj

Både fragten og passagerforretningen gik den rigtige vej for rederiet DFDS i maj.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Der er fremgang hos rederiet DFDS, der både har stigende godsmængder og oplever stor passagertilvækst i takt med, at coronapandemien falder i baggrunden.

Det fremgår af en opdatering fra selskabet mandag formiddag.

I maj måned steg de samlede fragtmængder 10,8 pct., når man sammenligner med samme måned året før. Det er drevet af mere fragt i alle forretningsenheder med undtagelse af Østersøen, oplyser DFDS.

På Den Engelske Kanal var rederiet især begunstiget af, at konkurrenten P&O Ferries har suspenderet sejladser.

Også passagerantallet stiger kraftigt og endte på 296.000 i maj, hvilket svarer til 68 pct. af mængderne i maj 2019, som er den seneste sammenlignelige måned før coronapandemien, skriver rederiet.

”Fremgangen i transportsegmentet går hurtigere end for fritidssegmentet, da antallet af biler var på 89 pct. sammenlignet med 2019. Channels (den engelske kanals, red.) antal af passagerer blev løftet af en konkurrents suspendering af sejladser i det meste af måneden,” skriver DFDS.

For de sidste tolv måneder af var det samlede antal passagerer 1,6 mio. sammenlignet med 1 mio. i samme periode året før og 5,1 mio. i 2019. Sidstnævnte er det seneste hele år før coronapandemien.

Medie: DFDS er ved at købe tyrkisk transportselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også