Danske Postnord sender igen post til Rusland

Ligesom Postnord i Sverige vælger danske Postnord at genoptage forsendelser til Rusland og Belarus, oplyser selskabet til MobilityWatch.
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Mandag lød det fra Postnord i Sverige, at selskabet nu vil genoptage postforsendelserne til Rusland og Belarus.

Nu lyder det til MobilityWatch, at samme melding gør sig gældende for den danske del af Postnord.

Forsendelserne var ellers blevet lukket ned i foråret, da Postnord ville undgå at bryde de EU-sanktioner, som var blevet indført mod landene som følge af krigen i Ukraine. Men nu er et screeningssystem på plads, som kan sortere den post fra, som bryder med sanktionerne, og derfor genoptages forsendelserne, lyder det.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Kommercielle forsendelser vil dog fortsat ikke blive sendt til og fra de to sanktionsramte lande, ligesom systemet fortsat mangler at blive implementeret på den post, som kommer fra Rusland og Belarus til Norden, lød det fra svenske Postnord mandag.

Forvirring om post

Postnord i Sverige meldte tilbage i midten af marts, at selskabet ville indstille alle postforsendelser til de to sanktionsramte lande. I samme omgang valgte Postnord i Danmark dog en anden strategi og fortsatte forsendelserne, hvilket mødte kritik fra politisk side.

Det fik Transportministeriet med minister Trine Bramsen (S) i spidsen til at gå ind i sagen for at undersøge, om man kunne stoppe forsendelserne. Ifølge ministeriet er Danmark – ligesom Sverige – nemlig traktatligt forpligtet til at sikre postudvekslinger mellem befolkningerne i verden ifølge Verdenspostkonventionen.

”Vi undersøger lige nu konsekvenserne ved at bryde de folkeretslige forpligtigelser til at sikre, at der kan sendes post mellem befolkninger. Vi er i tæt dialog med vores kollegaer i andre europæiske lande om problemstillingen,” lød det i et skriftligt svar fra ministeriet til MobilityWatch.

Den 28. marts ændrede danske Postnord kurs og meddelte, at selskabet nu ville følge det svenske eksempel og indstille forsendelser til Rusland og Hviderusland, indtil et screeningssystem var på plads, som kunne sortere den post fra, som brød med sanktioner.

Dette system er altså på plads nu, og derfor genoptages forsendelserne.

Postnord i Sverige genoptager postforsendelser til Rusland

Ny udvikling: Ministerium forsøger at rede tråde ud i sag om Postnords russiske post

Postnord-chef mærker resultatet af fire års turnaround – men ser usikkerhed i 2022

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også