Chaufførlærling blev fyret efter han afslog tilbud om direktørstilling

Da en nystartet chaufførlærling blev tilbudt en direktørstilling i Hvidovre-transportfirmaet Risegaard Logistik, fornemmede han lusk og afslog. Kort efter blev han fyret af selskabet, der nu skal betale 40.000 kr. i bod. Der var tale om ”proforma” lyder det fra firmaet.
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Transportfirmaet Risegaard Logistik ApS i Hvidovre er af Tvistighedsnævnet blevet pålagt at betale en bod på 40.000 kr. til en uretmæssigt fyret chaufførlærling.

Det skriver Fagbladet 3F.

Lærlingen Lucas Bach fik ellers en god start, da firmaet betalte hans kørekort, men nogle måneder efter blev han overraskende tilbudt et direktørjob i Risegaard Logistik.

”Indehaverens mand, John Andersen, ringede og sagde, at han havde et tilbud til mig, og bad mig ringe, når jeg var alene. Allerede dér fornemmede jeg noget lusk og optog samtalen,” siger han til mediet.

Da han blev tilbudt direktørjobbet, tænkte han, at firmaet ville tørre noget af på ham som proformadirektør – han takkede nej og blev altså kort tid senere fyret.

John Andersen, der er gift med firmaets indehaver Caroline Risegaard Andersen, forklarer til Fagbladet 3F, at der var tale om ”noget proforma” for at undgå en konkurs, og at lærlingen ikke skulle stå som ejer, men daglig leder.

Sønderjysk speditør er tiltalt for 1200 ulovlige cabotagekørsler

Dansk transportselskab får bøde i sag om ulovlig cabotagekørsel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også