MobilityWatch

Søren Skou: Interimudbytte er ikke umiddelbart på tapetet

Mærsk fortsætter med at slå rekorder, men det giver ikke anledning til flere udbyttebetalinger til aktionærerne, lyder det fra topchef Søren Skou.

Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk. | Foto: Ida Marie Odgaard

A.P. Møller-Mærsk har trods endnu et kvartal med rekordresultater ingen umiddelbare planer om at ændre strukturen for udlodning af udbytte til aktionærerne, så der fremover kan udbetales hvert halve år eller hvert kvartal.

”Vi har traditionelt betalt dividende én gang om året, og det tænker jeg, at vi vil blive ved med. Nu er det ikke mig, men min bestyrelse, der beslutter det, men det er ikke noget, der umiddelbart har været tale om,” siger Søren Skou, der er administrerende direktør hos Mærsk, på et pressemøde efter onsdagens regnskab for andet kvartal.

I forbindelse med regnskabet - og oven på tirsdagens opjustering af forventningerne til hele 2022 - har Mærsk valgt at løfte sit aktietilbagekøbsprogram med 500 mio. dollar, så der i perioden 2022-2025 skal tilbagekøbes aktier for 3,0 mia. dollar mod tidligere 2,5 mia. dollar.

Og netop aktietilbagekøb er ifølge Søren Skou et godt redskab til ekstra udlodning lige nu.

”Aktietilbagekøb giver rigtig god mening i en situation, hvor man kan mene, at vores aktie er billig,” siger Mærsk-topchefen.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs