Transportorganisationer vil have støtte til vognmænd inden for affaldsindsamling

DI Transport og ATL efterspørger, at der bliver udarbejdet en samlet plan for kompensation af private virksomheder, der udfører affaldsindsamling for kommunerne.
Foto: Julie Søgaard/Watch Medier
Foto: Julie Søgaard/Watch Medier

Der er behov for en samlet plan for, hvordan private virksomheder, der udfører affaldsopgaver for kommunerne, skal kompenseres, lyder det fra DI Transport og Transportens Arbejdsgivere (ATL).

Det skriver nichemediet Transporttidende.

Kompensationen skal gå til de stigende udgifter, som de private virksomheder har til brændstoffer og bliver efterspurgt på baggrund af, at der nu er bevilget ekstra midler til den kollektive transport som en direkte konsekvens af de stigende priser på brændstoffer.

”Det er kun positivt, at regeringen nu har bevilget en ekstraordinær pulje til de regionale trafikselskaber for at kompensere for stigende udgifter til den kollektive trafik. Men de glemmer, at der udføres en række andre opgaver af private virksomheder for det offentlige, ikke mindst indsamling af husholdningsaffald,” siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport til mediet.

Han tilføjer, at ligesom de private operatører i den kollektive trafik kører affaldsvirksomhederne på lange kontrakter, og der har traditionelt ikke været taget højde for voldsomme stigninger på brændstoffer i perioden, hvilket nu rammer dem hårdt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Trafikselskab undrer sig over opfordring til at få flere passagerer i busserne

Transportaktører frygter ”busblodbad” efter ny aftale om coronakompensation


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også