DFDS' fragtmængder faldt i september

Mens fragtmængderne faldt, var der vækst i færgetrafikken hos DFDS.
Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Marcus Brandt/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Som følge af lavere fragtmængder på Dover-strædet og i Østersøregionen faldt de samlede færgefragtmængder hos rederiet DFDS i september med 7,5 pct. i forhold til samme måned i 2021.

”North Seas mængder var højere end i 2021 på trods af en negativ påvirkning fra en strejke i Felixstowe havn, idet mængderne i vid udstrækning blev overført til havnen i Immingham,” fortæller DFDS i sin månedlige opgørelse af fragten.

På Mediterraneans netværk fortsatte mængderne med at stige drevet af tyrkisk industriproduktion og eksport, mens Channels mængder var lavere end i 2021 som følge af nedsat aktivitet på Dover-strædet på grund af dels en nedgang i de samlede mængder, og dels tilførsel af kapacitet fra en tredje færgeoperatør.

Baltic Seas mængder var lavere end i 2021 på grund af krigen i Ukraine, om end i mindre grad end de foregående måneder, uddyber DFDS.

I forhold til færgetrafikken, melder rederiet omvendt om stor vækst. Antallet af passagerer steg mere end tre gange til 371 tusinde svarende til 82 pct. af mængderne i september 2019, den seneste sammenlignelige måned før Covid-19.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også